Отстраниха кмета на Брезово заради корупция

Отстраниха кмета на Брезово заради корупция
Радню Манолов Снимка: Наташа Манева
A A+ A++ A

Пловдивският районен съд отстрани от длъжност кмета на Община Брезово Радню Манолов, зам.-кмета Димитър Томов и секретаря на Общината Стойна Малешкова, съобщиха от съда.

Обвиненията са за това, че от август 2013 г. до края на май тази година обвиняемите са подпомогнали прехвърлянето на натрупани суми по индивидуални партиди от един пенсионен фонд в друг. Това е станало чрез фалшифициране на нотариално заверени декларации, които са удостоверили невярното обстоятелство, че подписите на заявителите са положени в присъствието на обвиняемите.

Според съда са налице всички основания за отстраняването на тримата от длъжност. Те са привлечени като обвиняеми за умишлено престъпление от общ характер, извършено във връзка с работата им и има достатъчно основания да се счита, че служебното им положение ще създаде пречки за обективното, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото.

"Не съм вземал пари, готов съм да ме подложат на детектор на лъжата. Това е третият опит да ме манипулират с фалшиви подписи. Не съм кокошкар", заяви Радньо Манолов, цитиран от "Марица".

#Брезово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници