Fitbit представи нови фитнес тракери, включително и модел с GPS

Fitbit представи нови фитнес тракери, включително и модел с GPS
A A+ A++ A

Fitbit имаше трудна последна година, особено след като на компанията се наложи да изтегли фитнес гривната Force заради многобройни оплаквания за дразнене на кожата. Това обаче е на път да се промени точно преди сезона на предпразнично пазаруване с премиерата на три нови устройства, които покриват нуждите на различни групи спортуващи.

Fitbit Charge е наследник на Force, като предлага същия набор от функции за отчитане на направените стъпки и изгорените калории и информация за входящите обаждания. Ново и дълго чакано допълнение е автоматичното преминаване в режим на отчитане на сън - досега това трябваше да се прави ръчно. Има малка промяна в дизайна, а батерията стига за 7 дeна на автономна работа. Моделът Charge HR добавя и сензор за пулс, който е подобен на този в часовниците на Samsung. Батерията му обаче стига за 5 дена работа.

Най-интересен сред новите модели е Fitbit Surge. Устройството предлага обичайния набор от функции за отчитане на физическата активност, а в допълнение на сензора за пулс е снабдено и с GPS приемник, което означава, че ще го направи много привлекателен избор за активно спортуващите. Джаджата също ще покаже кой ви звъни, но освен това е снабдена със сензорен екран и с опция за управление на възпроизвеждането на музика. Въпреки всички екстри батерията ще стига за седмица на работа при изключени GPS. Продажбите на Charge вече започнаха на цена 130 долара, а в началото на следващата година до пазара ще достигнат и Charge HR и Surge на цена съответно 150 и 250 долара.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници