Amazon ще конкурира Chromecast с Fire TV Stick

Amazon ще конкурира Chromecast с Fire TV Stick
A A+ A++ A

Amazon се готви да атакува един от популярното устройство Chromecast с пускането на Fire TV Stick. Подобно на предложението на Google то също се включва в свободен HDMI порт на телевизора и осигурява достъп до различно стрийминг съдържание. Устройството струва 39 долара и според Amazon предлага два пъти повече памет (1GB) в сравнение с Chromecast, а освен това ще осигури и 1080p Full HD видео с Dolby Digital Plus звук.

Сред останалите му технически характеристики са двуядрен процесор Broadcom Capri 28155, 8GB вградена памет двубандови безжични възможности и MIMO Wi-Fi с две антени. Налични са три опции за дистанционно управление - обикновеното в комплекта; ползване на това за Fire TV, което поддържа гласов контрол и ще се продава за 30 долара; и безплатно приложение за Android и iOS, което също ще поддържа гласово търсене.

Устройството е съвместимо и със стандарта Miracast, което означава, че може да се ползва за показване на съдържание от телефони, таблети и лаптопи, които го поддържат. Иначе освен за Amazon Prime Instant Video ще са достъпни приложения за Netflix, Hulu Plus, WatchESPN, NBA Game Time, Twitch, SHOWTIME ANYTIME, Prime Music, Spotify, Pandora, Vevo, Plex, A&E, PBS, PBS KIDS, WATCH Disney Channel и YouTube. Fire TV Stick се продава за 39 долара, но абонатите на Amazon Prime ще могат да го купят за 19 долара през идните 2 дни. От промоцията ще можете да се възползвате и ако активирате безплатния пробен период на Amazon Prime.

http://www.amazon.com/dp/B00GDQ0RMG

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино