Местан: Ще видите едно ново ДПС

Местан: Ще видите едно ново ДПС
A A+ A++ A

Най-лошият вариант са нови избори, още по-лош вариант е безпринципна коалиция с участието на национал-популистки формации, каза лидерът на  ДПС Лютви Местан след заседание на парламентарната група на движението.

Имам ясен мандат да представя позиция в полза на съставянето на силно проевропейско евроатлантическо правителство на България и смятаме, че това е правилният изход от този сложен ребус, пред който ни изправи избирателят с вота си на 5 октомври, добави Местан.

Ако Борисов говори за трипартийна коалиция между ГЕРБ, РБ и ПФ, в която коалиция лидерите на тези 3 партии да участват като министри, това е ярък пример за неприемлива от ДПС антиевропейска коалиция, даде пример лидерът на ДПС. Позицията на движението по думите му е да изиграе много позитивна градивна роля за намирането на формулата на стабилно управление, без да се поставя условия за участие в този кабинет.

ДПС е достатъчно зряло да не поставя въпроса за това кой влиза с министри, преди въпроса за характера на управлението, подчерта Местан.

Ще говорим с езика на фактите за всяка анти ДПС митологема, обеща Местан.

"Така ще говорим и за всички останали теми, например за купуването на гласове. И този разговор ще бъде отвъд мита, че една партия купува гласове, това ще бъде разговор за необяснимия ръст от 12 пъти за някои други политически сили в определени избирателни райони. Няма да позволим разговорът за системните пороци на българската демокрация да се сведе до мита за една партия, още по-лошо като разговор за няколко персони", каза Местан.

Дълбок разговор по думите му е необходим за системните пороци на българската демокрация. "Готови сме и за разговора с назначенията, в това число и в съдебната власт. Да видим как става това, дали е възможно една партия с двама предложени членове от нея пред ВСС да кадрува в съдебната система, при положение, че предложенията се вземат с 13 гласа за по-ниските етажи и с цели 17 гласа за по-висшите ръководители. Кои са останалите 15 участници в този процес?", запита Местан.

Ще видите едно ново ДПС, което не само, че няма да бяга от злободневните въпроси, в това число и за анти ДПС внушенията, а обратно, ще инициира тези разговори, обеща Лютви Местан

#Лютви Местан #ДПС #Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници