Новите 240 се събират на първо заседание

Новите 240 се събират на първо заседание
Народните представители ще положат клетва да спазват Конституцията и законите на страната. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Новоизбраното 43-то Народно събрание се събира на първото си заседание от 14.00 часа. То ще бъде открито от най-възрастния народен представител, който ще произнесе слово. В 43-тото Народно събрание това е Стефан Данаилов.

С най-голяма парламентарна група в новия парламент ще разполага ГЕРБ – 84 народни представители. "БСП - лява България" ще има 39 депутати, а третата по големина група е тази на ДПС с 38 народни представители. Реформаторският блок ще бъде съставен от 23-ма депутати, Патриотичният фронт от 19, а "България без цензура" от 15. С по 11 депутати са "Атака" и АБВ.

Народните представители ще положат клетва да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа, след което ще подпишат клетвени листове.

Президентът Росен Плевнелиев ще направи обръщение към народа и Народното събрание.

Изявления ще направят и представители на 8-те партии и коалиции. На заседанието ще бъдат избрани председател и заместник-председатели на 43-тия парламент.

Гласувани ще бъдат решения за избиране на временни секретари на парламента и на Временна комисия по Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

#заседание #първо #събират #нови #Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници