Експерт: С глад не се отслабва

Експерт: С глад не се отслабва
Председателят на Българското дружество по хранене и диететика проф. Божидар Попов даде няколко съвета за ефективно отслабване и подчерта, че гладуването не е вариант. Снимка: bTV
A A+ A++ A

Председателят на Българското дружество по хранене и диететика проф. Божидар Попов даде няколко съвета за ефективно отслабване и подчерта, че гладуването не е вариант.

„Ако искаме да отслабнем, не трябва да се лишаваме от обилна закуска или обяд. Вечерята обаче трябва да бъде по-лека и да сме я приключили два часа преди лягане, за да може организмът ни да се справи с храната“, заяви пред bTV проф. Божидар Попов, председател на Българското дружество по хранене и диететика.

„Препоръчително е и да се ограничат малко хлябът и пържените храни, както и да се приема вода с яденето. С глад обаче не трябва да се отслабва“, обясни професорът.

Попов допълни, че децата и подрастващите имат нужда от усилено хранене и всички лишения и ограничения се отразяват негативно на физическото и психическото им здраве.

„Те нямат нужда от диети, а от повече спорт“, посочи експертът.

„Насажданото от медиите, че хубавата и успялата жена е слабата жена, не е вярно. Аз като мъж, както и моите приятели, не само специалистите, харесваме по-закръглените и апетитните жени“, категоричен е проф. Попов.

Той заяви, че преди 2-3 години при подготвяне на тема за затлъстяването и диетите е станало ясно, че близо 150-200 хиляди момичета между 12- и 18-годишна възраст са на прага на анорексията.

#Попов #председател #диети #отслабване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници