Украйна сипе още обвинения по адрес на Тимошенко

Украйна сипе още обвинения по адрес на Тимошенко
Бившият министър-председател на Украйна Юлия Тимошенко беше обвинена и в укриване на данъци, кражба и скриване на приходи в чуждестранна валута. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият министър-председател на Украйна Юлия Тимошенко беше обвинена и в укриване на данъци, кражба и скриване на приходи в чуждестранна валута.

Тези обвинения идват след като Тимошенко вече беше осъдена на седем години затвор за злоупотреба с власт, съобщава „Ройтерс“, позовавайки се на информация от държавната данъчна администрация в Украйна.

Обвиненията са свързани с дейността й като директор на газовата компания „Единни енергийни системи“, гласи комюнике на данъчната служба.

Тимошенко заемаше този пост през 90-те години на миналия век.

Тя отрече всички предишни обвинения срещу нея и заяви, че делото отразява политическата вендета, започната от президента Виктор Янукович, който я победи с малко на президентските избори миналата година.

Европейският съюз предупреди Украйна, че може да не подпише планираните двустранни споразумения за политическо асоцииране и свободна търговия, ако Тимошенко остане в затвора.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници