Скандалът с Хохегер е измислен от ГЕРБ, смята Станишев

Скандалът с Хохегер е измислен от ГЕРБ, смята Станишев
Лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев смята, че скандалът с австрийския лобист Петер Хохегер е измислен от ГЕРБ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев смята, че скандалът с австрийския лобист Петер Хохегер е измислен от ГЕРБ.

„Скандалът за българската връзка към австрийските разследвания по отношение на Хохегер е измислен и изфабрикуван от ГЕРБ“, каза Станишев пред журналисти във Велико Търново, предаде агенция „Фокус“.

По думите на Станишев това са действия, предприети от ГЕРБ преди изборите, с които искат да отвлекат вниманието и да хвърлят „димка“.

„Това е опит за шантаж към опозицията, но няма да мине, опит да се зашие устата, но няма да стане. Това е съчинен скандал, тъй като г-н Хохегер го разследват в Австрия за неговите действия там“, заяви Станишев.

Той обясни, че през 2008 година българското правителство е сключило договор с австрийския лобист за 1 млн. евро. Договорът осигурявал комуникация навън и по-оперативна работа за имиджа на България.

„В това няма нищо нередно, нито незаконно. Този договор три години лежи в Министерския съвет, както и отчетът за извършената дейност по него. Има и отчет на Сметната палата и на всичко останало“, обясни Станишев.

Според него управляващите „много ги е страх, тъй като са преборили организирана престъпност, контрабанда, битови кражби, палежи на коли, корупция, за да се захващат с жените на техните опоненти“.

Станишев каза още, че ще се консултира с юрист дали да заведе дело за клевета.

„Аз съм опазил след толкова години в политиката моето име. То за мен е най-важно и ако има достатъчно основание, бих съдил всеки, който злоупотреби, изрече лъжи и фалшиви манипулации. Нямам задръжки в това отношение“, категоричен е Станишев.

#Сергей Станишев #Станишев #Петер Хохегер #Хохегер #скандал #разследване #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници