Първа инвестиционна банка купи фалиралия "Ремотекс"

Първа инвестиционна банка купи фалиралия "Ремотекс"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Първа инвестиционна банка плати на търг сумата от 8,893 милиона лева и стана собственик на основната част от активите на фалиралото дружество „Ремотекс" в Раднево. Банката е кредитирала предприятието за ремонт на тежка минна техника с близо 16 милиона лева и сега ще може да си върне половината от тях.

Банката е била единственият участник в търга като най-големия кредитор на фалиралото предприятие. Той е проведен в Районния съд в Раднево.

Заради задължения към Националната агенция по приходите (НАП) част от активите на „Рeмотекс" не са продадени. В случай, че и те бъдат продадени, пак ще отидат към най-големия кредитор, а не за изплащане на заплатите на работниците.

„Ремотекс" дължи 19 работни заплати или между 6000 и 20 000 лева на всеки от 680-те работници във фирмата, обясни лидерът на КНСБ е Раднево Бойка Боева. За тези суми са заведени стотици дела. Шансовете на работниците да ги получат обаче са минимални.

Следващата седмица от синдиката ще искат среща със собствениците на регистрираното миналата седмица ново дружество „Ремотек М" ООД, създадено от мажоритарния собственик на „Ремотекс - Раднево" гръцки гражданин Йоаннис Гиофкос и „Минстрой холдинг" АД на Николай Вълканов.

#Ремотекс #Раднево #НАП #банка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници