iPad Air 2 е с дебелина едва 6,1 мм

iPad Air 2 е с дебелина едва 6,1 мм
A A+ A++ A

Apple не изневери на традицията и в последното си медийно събитие за годината представи останалите хардуерни допълнения към продуктовото си портфолио. Най-интересни за нас се оказват обновените версии на таблетите на компанията, от които вече са продадени общо 225 милиона броя. Както вече разбрахме, благодарение на грешка на Аpple, която публикува ден по-рано ръководство с имената и снимки на устройствата, таблетите се казват iPad Air 2 и iPad mini 3.

iPad Air 2 е с дебелина едва 6,1 мм, което го прави 18% по-тънък от предшественика му. Според компанията това е най-тънкия таблет в света, но тепърва предстои да разберем дали устройството се огъва. За пръв път Apple използва ламиниран екран, което означава, че панела, сензорния слой и стъклото са слепени и между тях няма въздушно пространство. Добавено и покритие, намаляващо отблясъците с 56%.

Както подсказаха слуховете таблета използва чипсет A8X, който е обновена версия на този в iPhone 6. Чипът е 64-битов и има 40% по-бърз процесор и 2,5 пъти по-бърз графичен ускорител от този в предшественика му. Батерията стига за 10 часа работа, а за следене на параметри като движение и издигане се грижи копроцесора M8. Включена е основна камера с резолюция 8МР, която записва и 1080р видео. Подобрена е и предната камера, която има по-светла оптика.

Информацията се обновява.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници