ГЕРБ разкритикува Кънев, настоя да "ревизира поведението си"

ГЕРБ разкритикува Кънев, настоя да "ревизира поведението си"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ГЕРБ разкритикува лидера на ДСБ и говорител в оставка на Реформаторския блок Радан Кънев и настоя той да "ревизира поведението си".

"От поведението на г-н Кънев разбираме, че той още не е разбрал, че изборите са минали и вече се водят преговори между ГЕРБ и РБ. Триковете на РБ от цялата им предизборна кампания, че ГЕРБ искал да управлява с ББЦ и ДПС, показват, че

г-н Кънев все още не е осъзнал важността на разговорите между ГЕРБ и РБ.

За да му стане ясно, още веднъж ще напомним, че във вторник преговорният екип на ГЕРБ отхвърли предварително декларираната безрезервна подкрепа на ДПС", се казва в позицията на преговорния екип на ГЕРБ.

От преговорния екип предлагат при евентуални следващи преговори между ГЕРБ и Реформаторския блок, говорителят в оставка Радан Кънев да присъства на тях, а не да се опитва да пресъздава разговори, на които не е бил, обикаляйки националните медии.

Опитите от страна на Радан Кънев да се оневинят парламентарните групи и лидерите, които гласуваха назначението на Делян Пеевски, са изключително притеснителни за ГЕРБ, допълват от партията.

Според ГЕРБ Кънев действа деструктивно по отношение на всички възможности за съставянето на правителство.

От ГЕРБ обявиха още, че са получили информация от представители на други партии в РБ, които не знаят за преговорите и не са били поканени от ръководството на блока да се включат в преговорите. Това според ГЕРБ показва, че РБ е нестабилен политически субект, който "трудно може да гарантира политическата стабилност, нужна на едно коалиционно управление".

От ГЕРБ настояват Кънев да ревизира поведението си,

тъй като председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, въпреки решението на преговорния екип на партията да прекрати преговорите с РБ, настоява екипът да направи всичко възможно да убеди обществото, че РБ е стабилен и единен политически субект.

"Безотговорното поведение на Радан Кънев по медиите обаче не помага на преговорите. Освен това, от изявленията на РБ вчера и днес разбираме, че имаме съвпадения по 95% от програмите ни. Това за пореден път доказва, че говоренето от тяхна страна по време на предизборната кампания, че сме много различни, е поредният политически трик", се казва още в позицията на преговорния екип на ГЕРБ.

#ГЕРБ #коалиция #реформаторски блок #Радан Кънев #Преговори ГЕРБ - РБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници