У нас е личен консултант на Марадона, излекувал атикифобията му

У нас е личен консултант на Марадона, излекувал атикифобията му
A A+ A++ A

Атикифобията, или страхът от провал, е най-силно разпространената фобия сред участниците в изследване сред момчета и момичета от София на възраст между 14 и 18 години.

Тийнеджърите в проучването на "Инсайт България", което не е представително, са имали възможност да изберат една от пет опции за отговор на въпроса „От какво се страхувате най-много на този етап от живота си?”.

Половината са отбелязали, че се страхуват от това да сгрешат, 12 на сто - от проблеми със здравето, 7 процента имат уплаха от самотата, а всеки трети е отговорил с друго или не е могъл да прецени.

У нас вече се предлагат специални семинари, които представляват обучителен процес, основан на преживяванията и адресиран към цялостната човешка същност – физическа, емоционална, мисловна, духовна. Използваните методи са кратки лекции, упражнения по двойки, упражнения в малки и големи групи, творческа визуализация, ролеви игри, споделяне, въпроси и отговори и др.

За такъв семинар у нас гостува Питър Фелсман (на снимката долу). Той има над 15 години опит във фасилитирането на личностни и професионални семинари и тренинги за разрешаване на конфликти. Бил е консултант по подобряване на резултатите на редица успешни спортисти и атлети, съветвал е мениджмънта на десетки световни корпорации, сред които Microsoft, Ericsson, FANASA, PepsiCo, Nestle. Бил е мотивационен консултант на редица знаменитости, между които футболната легенда Марадона и отбора му - аржентинския "Бока Хуниорс”.

#грешка #провал #страх #тийнейджър #млади хора #младежи #Марадона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници