Петър Москов: Нямаме философски различия с ГЕРБ

Петър Москов: Нямаме философски различия с ГЕРБ
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

“И за нас, и за ГЕРБ е важно да се намерят общи позиции по опроделени политики”, заяви пред “Нова телевизия” Петър Москов от Реформаторския блок, като обясни, че философски различия с партията на Борисов нямат.

Според него, първо трябва да се уточни политиката, която ще се провежда, а след това да се говори за министри. “Ние твърдим, че е важно да се отстоява политическа и законодателна рамка. Основно говорихме за консенсус около управленските приоритети на ГЕРБ. Около това може да се състави бъдещо мнозинство”, каза още Москов.

Той смята, че няма противоречие по програмата. Сред препъни-камъните е и това, как вземане на решения в блока, като подписите под евентуална коалиция ще са на председателите на партиите от Реформаторския блок.

По хода на управленските приоритети противоречия не е имало по време на разговорите на двата екипа, посочи Москов. Реформаторите имат четири основни приоритета. Те са поискали позиция, че моделът “Кой” няма да се състои отново. За тях това може да стане чрез реформи в съдебната система и в администрацията.

Менда Стоянова от ГЕРБ увери от своя страна, че моделът “Кой” няма да се повтори. Проблемът е чисто юридически, според нея. Колко хора носят легитимност за решенията на Реформаторския блок, все пак е решение на самия блок, заяви Москов.
Реформаторите са предложили също и пет работни групи по пет основни направления, като са били поети и времеви рамки. Според Москов, екипът на ГЕРБ не е бил готов да отговори на някои от исканията на Реформаторския блок. Стана ясно, че преговори отново предстоят

#мнозинство #противоречия #реформаторски блок #блок #ГЕРБ #Менда Стоянова #Петър Москов #Преговори ГЕРБ - РБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници