Блокираха сайта на Би Би Си в Китай

Блокираха сайта на Би Би Си в Китай
Снимка: www.bbc.co.uk
A A+ A++ A

Достъпът до англоезичния сайт на Би Би Си е бил блокиран в Китай, съобщи британската медия. Директорът на световната служба на Би Би Си Питър Хорокс заяви, че изглежда, че става въпрос за цензура, добавяйки че от медията са се оплакали на китайските власти.

Други големи новинарски сайтове работят нормално, като причината за заглушаването остава неясна.

От Олимпийските игри в Пекин през 2008 г. сайтът на Би Би Си на английски в Китай като цяло е функционирал нормално. Обаче други услуги на Би Би Си, включително сайтът им на китайски език, е бил блокиран много пъти откакто е стартиран.

BBC World TV, както и всички останали международни телевизионни канали, периодично биват заглушавани, особено когато имат предавания за Китай.

„Би Би Си предоставя безпристрастни и достоверни новини за милиони хора по света и опитите за цензурирането им само показват колко е важно да им предоставим нашата точна информация", заяви Хорокс.

Последният път, когато сайтът на английски на Би Би Си беше спрян в Китай, е бил по времето, когато медията е информирала за бягството на активиста Чен Гуанчен от домашен арест през 2012 г.

#Би Би Си #Китай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници