Порожанов: Вложителите в КТБ ще получат парите си, не облигации

Порожанов: Вложителите в КТБ ще получат парите си, не облигации
Румен Порожанов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вложителите в затворената Корпоративна търговска банка (КТБ) ще си получат гарантираните до 100 хил. евро депозити, увери министърът на финансите Румен Порожанов след заседанието на Министерския съвет. Законопроект за изплащането им с облигации въобще не бил обсъждан.

"Подобно нещо в Министерството на финансите не е помисляно, не е писано или каквото и да е като някакъв вариант", категоричен бе Порожанов.

Повод за коментара е изказване на адвокат на вложителите в КТБ в сряда сутринта по Нова телевизия, че в Министерския съвет е внесен подобен законопроект.

Министър Порожанов обясни, че до края на октомври ще бъдат подготвени поправки в Закона за гарантиране на влоговете, които ще предвиждат в седемдневен срок от обявяване на неплатежосособност на една банка, независимо от последващите действия около нея, вложителите да имат достъп до парите си.

Законопроектът в момента е в работна фаза, той ще бъде изпратен в Европейската комисия до 30 октомври, след което в началото на ноември ще бъде внесен за одобрение и в Народното събрание.

#Румен Порожанов #Порожанов #КТБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници