Съдът не позволи на Радка да се прекръсти на Вилелаурия

Съдът не позволи на Радка да се прекръсти на Вилелаурия
Радка Иванова Снимка: e-79.com
A A+ A++ A

Съдът не позволи на 22-годишната Радка Иванова от Благоевград да се прекръсти на Вилелаурия. Младата жена се принудила да си смени името, защото търпяла подигравки заради популярната чалга песен „Радка пиратка“.

Радка заявила пред съда, че от години й се подиграват заради еротичните закани в песента. Тъй като е метъл фенка си избрала име, което е съчетание от две мъжки имена на вокалистите на финландските групи H.I.M. и The Rasmus - Виле Вало и Лаури Юльонен.

"Съчетах ги, не защото съм лудо влюбена в тях, а защото ми харесва как звучи комбинацията между двете имена”, разказа Радка, пред Нова телевизия.

Майка й свидетелства, че никога не е била съгласна дъщеря й да носи името Радка (кръстена била на баба си по бащина линия), и абсолютно одобрявала избора й да си смени името. Детето й се срамувало от името си, а нейните приятели я знаели като Вилелаурия. Тя се представяла с това име от десетина години и всички й викали така.

Нейна съученичка от гимназията, с която имали общи интереси, слушали музика и излизали заедно. Тя разбрала много по-късно, че приятелката й по документи се казва Радка, и останала шокирана от това. Почти никой не знаел, че тя се казва Радка.

От съдът в Благоевград обаче отказаха преименуването.

„Мисля, че е малко нетипично за България компилация от две мъжки имена на чужденци да станат име на дама. Това за мен е неприемливо и противоречи на правния ред, традициите и морала“, обясни отказа съдия Ковачев.

Общо 30 дела за смяна на имена са разгледани в Районен съд - Благоевград през последните 2 години. Александър иска да стане Салих, Стойчо да бъде Стиви, а Атие само Ати, съобщава “Струма“.

#Благоевград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници