Lollipop или Licorice - какво ще е името на Android L?

Lollipop или Licorice - какво ще е името на Android L?
A A+ A++ A

Знаете ли кой е Джовани Калабрезе? На него е поверено изработването на фигурите представящи различните версии на Android пред централата на Google в Калифорния. Калабрезе работи и фигурата за следващото издание на платформата, чието име все още е обвито в мистерия. Мнозина предполагат, че Android 5.0 ще се казва Lollipop, но в много публикации в Google+ Калабрезе споменава името Licorice и посочва, че бонбоните лакриц вече са му любими.

В същото време в Google продължава да се използва името Lollipop. Това беше подсказано наскоро от разработчик в компанията, който публикува в системата за проследяване на бъгове в Chromium екранно изображение, показващо подобна на близалка икона в системната лента. Освен това работещите по Android използват и името LMP, което най-вероятно е съкращение от Lemon Meringue Pie. Ползването на две имена не е ново, тъй като преди пускането на Android KitKat, платформата беше позната като KLP или Key Lime Pie.

Преди очакваната днес премиера на новите устройства Nexus с Android L Google продължава да подкрепя мистерията около името. Шефът на Android Сундар Пичай публикува връзка към видео, което показва кастинг между различни десерти за името на Android L. В него се появяват Lemon Meringue Pie, Lava Cake и Lemon Drop, но не и Lollipop и Licorice, което може би е начин за компанията да ни подскаже нещо. Надяваме се по-късно днес да разберем.

https://plus.google.com/u/0/+GiovanniCalabrese/posts
http://www.myce.com/news/android-lollipop-is-the-next-version-of-android-revealed-by-google-developer-73121/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници