Полицията в Белград екстрадира брата на албанския премиер

Полицията в Белград екстрадира брата на албанския премиер
A A+ A++ A

Олси Рама (брат на албанския премиер Еди Рама), заподозрян за провалянето на футболния мач Сърбия – Албания, вече пътува за Тирана.

Олси бил арестуван във ВИП ложата на стадион "Партизан", заедно с още трима свои сънародници. Той прекарал в полицейското управление около 40 минути, а след това е бил закаран направо на летището. Полицията е взела това решение заради невъзможността да му определи мярка за неотклонение поради стачката на адвокатите в Сърбия.

Във вторник вечерта балканското дерби между Сърбия и Албания в Белград, част от квалификациите за Евро 2016, бе прекратено, след инцидент в края на първото полувреме. Тогава над терена се появи малък безпилотен летателен апарат, на който беше привързано знаме на "Велика Албания". Това стана причина за безредици на терена и трибуните и прекратяване на мача.

Според белградските медии устройството е било управлявано дистанционно от брата на албанския премиер, влязъл в Сърбия с американски паспорт от САЩ, където живее от 1997 г.

По-късно вечерта правоохранителните органи в Косово предотвратиха безредици с участието на албанци и сърби в северната част на Косово след скандалното проваляне на мача. Масови демонстрации на албанци имаше и в Прищина и в столицата на Албания - Тирана.

#Албания #Еди Рама #заподозрян #футбол #Сърбия #Тирана #дерби

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници