Авиослужители не са съгласни с използването на устройства при излитане и кацане

Авиослужители не са съгласни с използването на устройства при излитане и кацане
A A+ A++ A

Изглежда, че не всички са щастливи от разрешението за използване на електронни устройства по време на целия полет. В САЩ най-голямата организация на авиационните служители е подала искане в Апелативния съд в страната за отмяна на предишното решение на авиационната администрация. Според авиослужителите от FAA не са спазили стандартната процедура по обнародване на решението и приемане на възражения и коментари, преди да обяват окончателно промяната.

Според служителите на авиокомпаниите много от хората изобщо не обръщат внимание на инструктажа за сигурност в началото на полета заради разрешението за използване на електронни устройства по време на излитане и кацане. Освен това според тях електронните устройства лесно могат да причинят допълнителни щети по време на турбуленция.

От FAA обаче възразяват, отбелязвайки, че телефоните не са по-опасни от летящи в кабината книги. Според тях и процедурата е спазена, тъй като Администрацията е поставила решението на публично обсъждане и е получила около 1000 коментара по темата. Допълнително усложнение за позицията на авиослужителите може да се окаже и фактът, че FAA не задължава авиокомпаниите да разрешат използването на електронни устройства, а всяка от тях може да въведе собствени правила.

http://www.engadget.com/2014/10/11/flight-attendants-faa-gadget-ban-takeoff-landing/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници