Microsoft ще продължи да развива серията таблети Surface Pro

Microsoft ще продължи да развива серията таблети Surface Pro
A A+ A++ A

Онлайн слуховете рядко предизвикват реакция от висшите мениджъри на Microsoft, но точно това се случи с публикация в тайванското издание DigiTimes. През миналата седмица то писа, че американската компания се кани да прекрати работата по таблети от серията Surface, като се позова на източници сред доставчиците на компоненти.

Скоро след това в блога на Surface се появи публикация, която уверява бизнес потребителите, че намеренията на Microsoft при таблетите са сериозни и компаниите могат да продължат да купуват тези устройства, тъй като се гарантира тяхната бъдеща поддръжка. Според главния мениджър на Surface Браян Хол Surface Pro 3 ще получи ъпдейт до Windows 10, а освен това допълва, че сегашните аксесоари за устройството ще са съвместими със следващото поколение на Surface Pro.

Засега няма детайли дали Surface Pro и Pro 2 също ще получат ъпдейт до Windows 10, но според източници на ZDNet двата модела ще поддържат новата платформа. Засега остава неясна съдбата на моделите с ARM процесори. Мери Джо Фоули от ZDNet пише, че бъдещата стратегия при таблетите на Microsoft ще е свързана основно с Intel. Тя допълва, че няма информация да се планира представянето на Surface 3 с ARM чипсет и/или на ARM-базиран Surface Mini, както твърдяха скорошни слухове.

http://www.zdnet.com/microsoft-surface-pro-line-is-here-to-stay-7000034509/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници