Николай Коцев: Напускам парламента, за да търся себе си

Николай Коцев: Напускам парламента, за да търся себе си
Според категоризацията на Николай Коцев депутатите са три вида – законотворци, нереализирани и далавераджии. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Народният представител от ГЕРБ Николай Коцев, който реши да напусне парламента, раздели депутатите на три категории - законотворци, нереализирани и далавераджии.

„Има три вида депутати – истински законотворци, които имат правото да са в парламента; такива, които не могат нищо друго, не са се реализирали в живота и само лаят; както и такива, които държат на всяка цена да са депутати заради името и малките далаверки – именно те създават лошото име на хората в Народното събрание“, разви тезата си Николай Коцев в сутрешния блок на Би Ти Ви „Тази сутрин“.

Той обясни, че е решил да напусне парламента, защото не успял да намери себе си в нито една от тези групи. Той добави, че последните три месеца бил много неактивен, защото търсел себе си.

„Човек тежи на мястото си, когато му харесва това, което прави, и аз наистина вярвам, че бих бил по-полезен на партията, а и на хората от моя край на място – а именно във Враца. Там оставам шеф на местните структури на ГЕРБ“, обясни Коцев, който е бизнесмен и бивш кандидат-кмет на града.

Коцев потвърди, че лидерът на партията Бойко Борисов е приел нормално решението му.

„Единственото нещо, заради което досега министър-председателят ми е дърпал ушите, е заплахата ми да разкрия телефона на финансовия министър Дянков. Така исках да го провокирам да направи нещо за Враца, където хората живеят най-тежко и бедно от цяла България“, припомни Николай Коцев.

Според разказа му Бойко Борисов го убедил, че в политиката трябва да се действа „малко по-кротко, а не като в бизнеса“, където Коцев бил свикнал всичко да става на момента.

Той отрече слуховете за съществуващи лобита в ГЕРБ.

„Аз не съм човек нито на Борисов, нито на Цветанов, а на ГЕРБ. Мога да кажа, че в партията всички бяхме избрани работещи хора, от народа - не сме потомствени политици, които ще се пенсионират в НС, като много от колегите в други политически сили“, допълни Николай Коцев, преди да напусне парламента окончателно.

#Николай Коцев #ГЕРБ #Парламент #Бойко Борисов #Враца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници