Samsung обещава още по-бързи Wi-Fi мрежи

Samsung обещава още по-бързи Wi-Fi мрежи
A A+ A++ A

Samsung Electronics обяви, че разработва нова 60GHz Wi-Fi технология, която ще позволи преноса на данни със скорост до 4.6Gbps или 575MB/s, което е пет пъти повече от 866Mbps или 108MB/s, което е максималната възможна скорост на съществуващите електронни устройства. В блога на компанията се посочва, че са преодолени пречките за комерсиализирането на технологията и вече се работи по въвеждането й в масова употреба.

За разлика от съществуващите 2.4GHz и 5GHz Wi-Fi технологии разработката на Samsung, която ползва стандарта 802.11ad, при 60GHz запазва максималната скорост чрез елиминиране на интерференцията между каналите независимо от броя на свързаните към същата мрежа устройства. Така се премахва разликата между теоретичните и действителните скорости. Една от досегашните пречки за въвеждането на 60GHz Wi-Fi технология беше изискването за пряка видимост между приемника и предавателя, тъй като милиметровите вълни имат ниска степен на проникване в препятствия като например стени, което води до намаляване на сигнала и ниски скорости.

Samsung обаче е разработила специални антени с широко покритие, които позволяват постигането на по-високи скорости. В допълнение е добавена и технология за контрол на сигнала, която при промяна на комуникационната среда оптимизира комуникационния модул за по-малко от 1/3000 от секундата. Компанията е разработила и метод за едновременна връзка с мрежата на много устройства. Комерсиализирането на технологията се очаква през следващата година.

http://global.samsungtomorrow.com/?p=43234

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници