ГЕРБ усилва натиска върху здравния министър

ГЕРБ усилва натиска върху здравния министър
Напоследък премиерът ставаше все по-критичен, а мнозина чакат в близките дни той да обяви решение за освобождаване на здравния министър (на снимката). Снимка: dariknews
A A+ A++ A

ГЕРБ увеличи натиска и още веднъж показа на здравния министър Стефан Константинов, че от лекарствената политика и цените на медикаментите зависи бъдещето му на поста.

Макар по традиция управляващите да не приемат предложения на социалистите, днес депутатите от ГЕРБ решиха да подкрепят искането на левицата в седмичната програма на Народното събрание да влезе точка за създаване на временна комисия, която да провери начина на формиране на цените на лекарствата и интересите в сектора, съобщи „Дневник“.

Темата обаче е оставена за последна точка в програмата и е вероятно изобщо да не се стигне до нея, но пък Константинов, срещу когото има сериозно недоволство и в ГЕРБ, има още един повод да се притеснява, коментира изданието.

Групата на управляващите всъщност чака решение на лидера си Бойко Борисов, който вече неколкократно заяви, че от това как Константинов се справя с лекарствената политика зависи дали ще запази поста си.

Напоследък премиерът ставаше все по-критичен, а мнозина чакат в близките дни той да обяви решение за освобождаване на здравния министър.

Засега обаче не се чуват името на възможния му наследник на поста, а дори и по високите етажи на ГЕРБ не са сигурни дали ще се стигне до смяна.

Високопоставени политици в партията дадоха разяснения как според тях ще се прецени дали Константинов се справя или не с поставената от премиера задача.

По думите им на среща на четири очи Борисов ще поиска разяснение от министъра си какви стъпки е предприел.

Ако той изложи достатъчно убедително случилото се в последните седмици – привикване на производители на лекарства и убеждаването им да намалят цените, то можело и да остане в правителството. Ако не бил достатъчно аргументиран и убедителен, щял да си замине.

#ГЕРБ #Стефан Константинов #здравен министър #Народното събрание #временна комисия #Бойко Борисов #цени #лекарства

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници