Мощен тайфун и силно земетресение удариха Япония

Мощен тайфун и силно земетресение удариха Япония
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Най-малко 19 души са получили травми с различна степен в южната японска префектура Окинава от приближаващия се мощен тайфун „Вонгфонг" („Оса"), предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на пожарната служба. Тайфунът носи със себе си проливен дъжд и изключително силен вятър. Очаква се късно в събота или рано сутринта в неделя да удари японския остров Окинава, който се намира на 1600 километра югозападно от Токио.

Метеорологичната служба на Япония, предаде ДПА, предупреждава за свлачища и силен вятър в Западна и Южна Япония. Окото на бурята се намира на около 200 километра югоизточно от град Наха, столица на Окинава. Тайфунът се движи със скорост от 10 километра в час. Той е придружаван от вятър със скорост от около 230 километра в час.

Това е 19-та тропическа буря в Тихия океан за тази година. Само преди седмици тайфунът „Фанфон" взе 9 жертви и рани 50 души.

Освен това мощно бедствие, Япония бе ударена и от силно земетресение. Трусът с магнитуд 6.1 по Рихтер разлюля североизточната част на страната.

Според други източници трусът е бил с магнитуд 6.3. Епицентърът му е бил в източната част на префектура Аомори, намираща се на север на централния японски остров Хоншу, на дълбочина 10 км под океанското дъно.

Трусът е бил усетен в общо 7 префектури в североизточната част на страната. Не се съобщава за пострадали и разрушения вследствие земетресението. Не е била обявена тревога за опасност от образуване на цунами.

#Япония #тайфун #земетресение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници