Добрата новина днес: Имаме не един, а два Рибни буквара

Добрата новина днес: Имаме не един, а два Рибни буквара
A A+ A++ A

Рибният буквар, който уж изчезна безследно от Националния литературен музей (НЛМ), ден по-късно бе намерен. Добрата новина в случая е, че е открит и втори екземпляр.

За въпросния втори екземпляр липсва информация, че се съхранява във фонда на музея, съобщиха от културното ведомство.

Инвентаризацията, извършена по нареждане на служебния министър на културата Мартин Иванов, е след медийно изявление на и. д. директоркът на музея Катя Зографова, че е уволнила служителка заради изчезването на ценната книга. Веднага след това се правят многократни опити и от страна на МК, и от МВР, да се потърсят разяснения за случая от Зографова, която вчера се оказала в отпуска и не отговаряла на обаждания.

Същевременно, уредничката на музея Соня Кирицова от НЛМ обясни, че букварът на Петър Берон (1795-1871) се съхранява в един литературен кабинет с още 24 000 издания и за да се установи липсата му, трябва да се направи инвентаризация. По думите й това отнема цяла седмица.

След като снощи липсващият екземпляр е намерен, а с него и още един, инвентаризацията ще продължи до изясняване на реалната ситуация с фонда на музея. 

#Рибния буквар #Петър Берон #инвентаризация #Мартин Иванов #проверка #книга #буквар #Националния литературен музей #Национален литературен музей #музей

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници