Кунева не можела да направи партия заради пост в „Париба”

Кунева не можела да направи партия заради пост в „Париба”
По думите на лидера на НДСВ Христина Христова раздялата на Меглена Кунева с партията е била очаквана. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Има съмнения, че мениджърски договор на Меглена Кунева като висш служител на „Париба“ й забранява политическа дейност и по тази причина тя все още не е направила партия, стана ясно в предаването „БОдилник“ на ТВ7.

„Това е напълно възможно, не съм запозната. Управителните бордове на големите световноизвестни банки имат много строг етичен кодекс“, коментира в студиото лидерът на НДСВ Христина Христова.

По думите на Христова раздялата на Меглена Кунева с НДСВ е била очаквана.

„Много от активистите на партията участваха в нейната кандидатпрезидентска кампания. Тогава още се видя нейната дистанцираност“, посочи бившият социален министър.

Според Христова политическата ситуация в страната и развитието на нещата около управляващата партия показват, че тя няма да може да управлява самостоятелно след следващите избори.

„Необходими са коалиционни партньори и те трябва да се търсят от политическия спектър център – дясно. Нормално е да търсят такъв партньор в г-жа Кунева“, добави Христова.

По думите й няма по-добра коалиция от НДСВ и ДПС от гледна точка на социални програми и следващите правителства продължават да ползват част от техните идеи.

„Ситуацията с фискалния резерв е много тежка. Навсякъде по света Сребърният фонд се управлява консервативно. Дори Кристалина Георгиева каза: „Стойте на една ръка разстояние от Сребърния фонд. Трябва да има баланс между доходност и спестяване“, е мнението на бившия социален министър.

#Меглена Кунева #НДСВ #Париба #Христина Христова #социален министър #Сребърен фонд #Сребърния фонд #фискалния резерв #ДПС #Кристалина Георгиева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"