Военно авиошоу на летище „Враждебна“

Военно авиошоу на летище „Враждебна“
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Военно въздушни сили показват себе си в авиошоу в събота, под надслов "Това сме ние". С вход свободен на летище „Враждебн“а ВВС канят всички да видят изпълненията на пилотите.

Авиошоуто е посветено на 102-годишнината от създаването на военната авиация. На 16 октомври - Празник на авиацията и Военновъздушните сили, през 1912 година, по време на Балканската война, двама български летци осъществяват първия боен полет, който ще се запише в авиационната история като първото европейско бойно използване на самолета.

Летателната програма на шоуто на 11 октомври започва в ранния следобед. То ще бъде открито от парашутисти, които ще изпълнят скокове от транспортен самолет „Спартан“. След тях ще прелетят вертолети Бел 206, Кугар и Ми-17.

Фигурен пилотаж в двойка, десант по способа "бързо въже", аварийно-спасителна акция, с групов поздрав от три вида хеликоптери - са само част от планираните атракции на авиошоуто. В "Това сме ние" ще има и групов пилотаж на изтребителната ни авиацията, която ще покаже сложни маневри и въздушен бой с изтребители МиГ–29, ще се включват и МиГ-21 и Су-25.

#авиошоу #самолети #Спартан #Балканската война

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници