Как един дядо надхитри енергото?

Как един дядо надхитри енергото?
A A+ A++ A

75-годишният инженер Васил Владиков е намерил начин да няма никакви отношения с енергото. Той произвежда сам електричество, което му тряба, а в родния му пловдивски район „Тракия" го знаят като

дядото с 40-те соларни панела

Половината от тях е монтирал на терасата, а останалите - в коридора на апартамента. Слънчевата енергия му осигурява мощност, с която захранва бойлер, осветление, телевизор и други уреди.

В къщата му има всичко от съвременната електроника. Старае се да използва техника от най-висок клас. Спестявал от пенсията в продължение на три години, за да събере 9 хиляди лева, които инвестира в соларните панели.

Безплатният ток струва скъпо

но имам толкова енергия, която не мога да оползотворя до края на живота си", каза пред "Дарик" Владиков. Отказал се доброволно от услугите на електроснабдителното дружество. Съветва хората, които се притесняват от поредното увеличение на цената на тока, да ползват климатик, тъй като това е най-ефективният уред.

В момента разработва генератор за електричество, с който да захрани един от трите си климатици. Пенсионерът иска да патентова в Германия създадения от него генератор на ток, след като приключи с разработката.

#Пловдив #дядо #енерго #ток #електричество #соларни панели

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници