Борисов прогнозира нови избори и пред Жозеф Дол от ЕНП

Борисов прогнозира нови избори и пред Жозеф Дол от ЕНП
Снимка: Пресцентър на ПП ГЕРБ
A A+ A++ A

Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол е попитал Бойко Борисов какви са перспективите за съставянето на стабилно българско правителство. В отговор Борисов го информирал, че ГЕРБ започва преговори с всички партии, които влизат в състава на 43-то Народно събрание.

Това информираха от  пресцентъра на ГЕРБ. Ако не успеят да осигурят стабилно мнозинство, единственият изход от ситуацията е нови избори, пише в съобщението.

“Поздравявам те за изключителната и убедителна победа на изборите, защото ти си лидерът, който направи два пъти по-висок резултат от българските социалисти и победихте за пореден път лидера на ПЕС Сергей Станишев”, заявил Дол в телефонен разговор с Борисов, цитиран от пресцентъра.

Борисов благодарил на председателя на ЕНП за поздравленията и го информирал, че за ГЕРБ са гласували предимно хората със средно и висше образование и работещите.

Дол поздравил Борисов и ГЕРБ и за блестящото представяне на Кристалина Георгиева на изслушването й за еврокомисар в Европейския парламент.

 

#Жозеф Дол #Бойко Борисов #ГЕРБ #Борисов #Дол #Сергей Станишев #ЕНП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници