Радан Кънев няма да участва в среща на лидерите на РБ

Радан Кънев няма да участва в среща на лидерите на РБ
Радан Кънев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на ДСБ Радан Кънев няма да участва в срещата на лидерите на Реформаторския блок. Причината е, че част от партиите в блока не са провели още заседания и не са взели решенията си. Според Кънев няма смисъл от заседание без официални позици, а само с личното мнение на лидерите.

Радан Кънев настоява да не се спекулира с отсъствието му, защото то не се дължи на несъгласие с останалите лидери.

"Тъй като е вероятно да се появят различни версии: Днес ще отсъстваме от срещата между лидерите на партиите от РБ. Причината не е, че не търся съгласие помежду ни. Напротив - от вчера НР на ДСБ има конструктивно и разумно решение, което ще представя на колегите от другите партии и Гражданския съвет.
Разбрах обаче, че част от партиите в Блока не са провели още заседания и не са взели решенията си. Преди да има официално позиции, не може да има обща - чуваме само личните позиции и амбиции на отделни лидери. А те са видимо различни", написа Кънев на страницата си във Фейсбук.

Лидерът на ДСБ е оптимист, защото вярва, че с помощта на партийните си ръководства и Гражданския съвет ще стигнат до обща позиция, която да смири интереса на лидерите и да отговаря на обещанията ни към и избирателите.

"Доверието към нас е на краткосрочен кредит с голяма наказателна лихва. Лидерските импровизации са недопустими. Извинявам се, ако съм допуснал излишно напрежение и призовавам да не занимаваме обществото с лични мнения и интереси.  Дължим сериозност, твърдост и отговорност", коментира Радан Кънев.

#Радан Кънев #Кънев #Реформаторския блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници