Жандармерия и прокурори на крак след ромски бой в Петрич и Ихтиман

Жандармерия и прокурори на крак след ромски бой в Петрич и Ихтиман
Ромски фамилии се сбиха в Петрич. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Йордан Бакалов прокуратурата и МВР извършват специализирана акция в Ихтиман и Петрич, съобщиха от МВР.

Причината е смъртта на 27-годишен мъж и опасност за живота на друг след масов бой в ромската махала в Ихтиман. Вражда между два клана, единият от които лихварски, е създала поредното напрежение там.

В същото време на 6 октомври в Петрич се е състояло сбиване между враждуващи ромски фамилии. Във вторник напрежението е продължило. Имало е стрелба, при която са ранени 12 човека. Сред тях има и дете. Образувано е досъдебно производство по чл. 325 (хулиганство) под наблюдението на Районна прокуратура - Петрич.

До момента са задържани общо 11 души от Ихтиман и Петрич за 24-часа, след което ще се прецени повдигането на обвинения. Образувано е досъдебно производство по чл. 155 от НК (убийство) под наблюдението на Софийска окръжна прокуратура.

За да няма ескалация на напрежението, са ангажирани над 500 души от специализираните полицейски сили (жандармерия) и служители на областните дирекции на МВР.

Операциите се ръководят от окръжните прокурори на София и Благоевград.

#Петрич #Ихтиман #роми #Сотир Цацаров #Йордан Бакалов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници