Потресаващ случай от Петрич: Адвокат отиде на гости, остана с дни и пречука по зверски начин своя домакин

Потресаващ случай от Петрич: Адвокат отиде на гости, остана с дни и пречука по зверски начин своя домакин
A A+ A++ A

62-годишен мъж е настанен в тежко състояние в болницата в Петрич след жесток побой. Той е с 11 счупени ребра, пребит от мъж, когото подслонил и на когото искал да помогне, съобщава Нова телевизия.

Любомир Стойков живеел сам в апартамент. Злоупотребявал с алкохола, според съседите му, но бил кротък човек. Преди около седмица приютил мъж, който в Петрич се представял за адвокат. Той бил в затруднено положение и затова потърсил помощ, а Стойков му подал ръка.

„През първите дни не правеше нищо. Дадох му първо 70 лв. и карта, в която бяха останали около 100 лв. - взе ги и тях. И започна: „Трябват ми спешно 50 лв”, обяснява пострадалият.

Постепенно обаче мъжът започнал все по-агресивно да търси пари. И когато Стойков спрял да му дава, защото нямал, дошло и насилието. В началото само вербално, но скоро след това и физическо.

„Започна постоянно да ме бие - два, три, четири дни. Попитах го още ли, защото вече не мога да дишам. „А не можеш?”, отвърна той. Ще ми намериш пари. Е от кой, попитах го, да ти намеря”, допълва потърпевшият.

Три поредни дни Стойков бил пребиван вкъщи от госта си. В неделя адвокатът отново питал за пари и като не получил освирепял. „Дръпна ме от леглото - на земята. Хвана ме за ушите, извива ми пръстите и ги счупи. Трошеше ми главата”, разказа той.

Стенанията на мъжа дочува негов съсед. „Ако не беше синът ми, щеше да го остави на място. Счупил му е 11 ребра. Синът ми го е усетил и се е качил горе и ги е разтървал”, посочи съсед на пребития мъж.

На стълбището обаче борбата с адвоката продължила. Той бил в неадекватно състояние, изпаднал в състояние на дива ярост. Хванал се за парапета и не искал да напусне апартамента на жертвата си. Тогава пристигнали полицаите и задържали извършителя.

Любомир Стойков по спешност бил приет в болница – със счупени ребра, фрактури на кости и хематоми. „11 счупени ребра не могат да се случат често. Доколкото ми казаха, побойникът е скачал върху гръдния му кош. Това са недоказуеми неща - едно е да ти кажат, друго е да е истина”, коментира лекуващият лекар д-р Орлин Кючуков.

Мъжът е и с кръвоизлив в белия дроб и лекарите не искат да дават никакви прогнози. Извършителят е познат в Петрич с буйния си нрав. Според запознати той е посягал на роднините си и с никого от тях не бил в добри отношения.

Адвокатът в момента е с мярка за задържане за 72 часа. Прокуратурата обаче иска той да остане за постоянно в ареста. Повдигнато му е обвинение за нанасяне на средна телесна повреда.

#Петрич #побой

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"