Цецка Цачева приема правителство на малцинството като успех

Цецка Цачева приема правителство на малцинството като успех
Цецка Цачева определи бъдещо коалиционно правителство на малцинството, като успех за бъдещите преговори. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Ако след този кръг от преговори успее да се сформира правителство на малцинството с широка парламентарна подкрепа, това би било успех за нас като мандатоносители“, каза пред „Нова телевизия“ Цецка Цачева, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. По думите й, това би станало много трудно и е възможно, когато се постигне съгласие по политики, а не по личности.

ГЕРБ ще проведе консултации с всички парламентарно представени политически сили по реда на големината на числеността на техните парламентарни групи. „Беше по-логично да започнем с политическата сила от нашето политическо семейство, с която сме най-близо в център-дясното пространство, но за нас е коректно да се говори за политики, а не за личности. Не е възможно партия, която е с пъти по-нисък резултат от победителя, да поставя такива условия”, смята Цачева. Тя отчете липсата на официален представител на реформаторите, като проблем при евентуални преговори.

Цачева е категорична, че Димитър Николов не е вариант за премиерския пост и отново подчерта, че премиер трябва да бъде Борисов.

#Цачева #Борисов #Димитър Николов #Цецка Цачева #коалиция #премиер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници