Михаил Константинов вижда Борисов премиер, но за кратко

Михаил Константинов вижда Борисов премиер, но за кратко
“Бойко Борисов най-вероятно ще бъде премиер, но това е опасно за него", смята Михаил Константинов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

“Бойко Борисов най-вероятно ще бъде премиер, но това е опасно за него. Той иска да става президент, но няма ресурс да бъде премиер за 2 години, а после да стане президент“ - така обясни политическата интрига след предсрочния вот математикът проф. Михаил Константинов.

„Ако Борисов се съгласи да бъде премиер краткосрочно, може би ще има шанс за поста на президент", коментира той пред ТВ7. Според професора новото правителство трябва да каже отсега, че ще направи избори 2 в 1 през 2016 г.

Споровете за това, дали да стане премиер в момента говорят за разцепването на Реформаторския блок, защото сред блока има партии с различни позиции по този въпрос, смята Константинов. Според него, реформаторите и Патриотичният фронт, които са естествен съюзник на ГЕРБ като коалиция математически е възможна, но политически не е възможна.

"Има един принцип - когато има война, няма опозиция, в този смисъл е най-добре БСП и ДПС да подкрепят новото правителство, в каквато и коалиция да е то,а това правителство така или иначе няма да бъде много стабилно", коментира още Константинов.

#блок #фронт #ДПС #БСП #ГЕРБ #Бойко Борисов #Михаил Константинов #коалиция #премиер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници