СДС: Без таван за лечение на деца в чужбина!

СДС: Без таван за лечение на деца в чужбина!
Препоръката на сините и тяхното искане към премиера е постановлението да бъде отменено на следващото заседание на Министерския съвет. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Правителството незабавно да отмени собственото си решение, с което въведе тавана за отпускане на средства за лечение на деца в чужбина, настояха от СДС, стана ясно след редовното заседание на ръководството на партията.

С постановление на Министерския съвет от 7 юли 2011 година е въведен таванът от 180 000 лв. и под това постановление стои подписът на премиера Бойко Борисов, посочи синият депутат Ваньо Шарков, цитиран от Дарик радио.

Той смята за важно да се отбележи, че под стенограмите от заседанията на Министерския съвет дебати по тази точка не е имало и постановлението е прието без разисквания.

Препоръката на сините и тяхното искане към премиера е постановлението да бъде отменено на следващото заседание на Министерския съвет.

За изслушване на премиера Бойко Борисов в парламента по доклада на банката консултант на проекта „Белене“ - HSBC, която вече била предоставила финансово-икономическия анализ, настояха още сините.

Те припомниха, че в края на март изтича удълженият срок, в който трябва да се вземе решение дали ще бъде построена втора атомна централа у нас.

Според СДС преговорите с руската страна продължават да се водят на тъмно и управляващите се крият от българския парламент по темата.

#СДС #Ваньо Шарков #Министерски съвет #Бойко Борисов #премиер #лечение #деца #депутат #Парламент #Белене #HSBC

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"