Източват Здравната каса с фиктивни прегледи

Източват Здравната каса с фиктивни прегледи
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Скандална схема за източване на Здравната каса работи от година. Оказва се, че пациенти получават здравни грижи, без да са разбрали, показва репортаж на Би Ти Ви.

Тодорка Манчева разбрала, че е прегледана от лекар, без да е разбрала. На 11 март тя ражда момиченце в ямболската болница "Свети Пантелеймон". Но радостта трае само няколко часа. Жената е убедена, че новороденото дете умира заради небрежност. Месеци по-късно Тодорка си изважда уникален код от Здравната каса, за да провери какви прегледи е преминала. Това, което вижда, я шокира.

„Датата на въпросния преглед, на който аз не съм била, категорично е 14 март 2014 г. На този ден беше погребението не първородното ми дете, което почина вследствие на поглъщане на околоплодни води. И на негов гръб и на всичко, което направиха, се опиват да печелят още и още”, разказва Тодорка.

За да се затегне контролът, от миналата година всеки здравноосигурен може да си извади персонален код и по електронен път да провери какви услуги по Здравна каса е ползвал. Справката показва, обаче, че интересът към услугата е ограничен, а постъпилите сигнали са много малко.

#Здравната каса #прегледи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници