Среща с Nokia Lumia 610

Среща с Nokia Lumia 610
A A+ A++ A

Lumia 610 може и да е най-евтиният смартфон в серията с Windows Phone на Nokia (189 евро преди данъци), но срещата ни с устройството на мобилния конгрес ни остави с впечатление за намалена функционалност. Както вече разбрахме, това е един от първите телефони с версия Tango на платформата на Microsoft, които имат 256МВ вградена памет вместо 512МВ, както досега. Компанията, изглежда, е положила големи усилия за запазване на потребителското преживяване, тъй като на пръв поглед работата на интерфейса не се отличава от тази на много по-скъпите модели с WP. Още повече че Nokia Lumia 610 залага и на по-евтин процесор Snapdragon с работна честота 800MHz.

Вече писахме какви ограничения ще има ъпдейтът Tango и те определено не изглеждат драстични - единствената по-сериозна промяна е засегнала възможността за многозадачна работа и от нея няма да могат да се възползват приложения, използващи повече от 90МВ RAM памет. В интерес на истината предпочитаме Lumia 900 пред Lumia 610, но разликата в цената между двата модела е сериозна. Ясно е кое ще изберат потребителите с ограничен бюджет, а друг плюс в полза на Lumia 610 е неговият 3,7" екран с резолюция 800 x 480 пиксела - подобна резолюция не се среща често при бюджетните модели с Android. Вградената памет е 8 GB, като няма възможност за добавяне на допълнителна, но за сметка на това камерата е с резолюция 5МР, автофокус и възможност за запис на 720р видео. В ръката устройството стои удобно, а изработката се усещаше като много добра - все пак за липсата на скърцащи панели допринася и фактът, че задният капак на телефона не се сваля. Устройството се предлага в различни цветове, като в зависимост от оцветяването корпусът е лъскав или матиран.

Добавяме и малко кадри на Nokia Lumia 900, или по-точно на международната версия на устройството, което беше представено в началото на годината и скоро ще се появи на пазара в Щатите, но с LTE възможности за връзка. Моделът запазва познатия дизайн, дебютирал с N9, който вече стана знаков за финландската компания. Сред характеристиките са впечатляващ 4.3" ClearBlack AMOLED дисплей с резолюция 800 x 480 пиксела, който за разлика от Lumia 800 и N9 е с традиционната RGB подредба на пикселите, а не PenTile, което се изразява и в по-висока острота на изображението, което е най-добре видимо при четене на текст. По отношение на дисплея - предпазното стъкло върху него вече не е извито като при Lumia 800 и N9, което определено не ни допадна, а освен това е заобиколено от метален ръб. Друга хардуерна промяна е премахването на капачето за microUSB порта и сега той е открит. Lumia 900 има процесор Snapdragon на 1.4 GHz, 16 GB вградена памет и 512 MB RAM.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници