Български ТИР помете 30 коли в Гърция, четирима са загинали (Видео)

Български ТИР помете 30 коли в Гърция, четирима са загинали (Видео)
Според първоначалната информация товарният автомовил се е движил с много висока скорост и спирачките му са отказали. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Български ТИР, управляван от румънски шофьор, предизвика жестока верижна катастрофа в Гърция. Четирима души са загинали, а други 30 са приети в болница, като половината от тях са с тежки наранявания и опасност за живота.

Инцидентът е станал на пътя Верия - Солун, предаде БНР.

Според някои източници, тирът е бил с българска регистрация, а по данни от полицията шофьорът му е румънски гражданин, който бил задържан след опит да избяга от мястото на инцидента.

Според първоначалната информация товарният автомовил се е движил с много висока скорост и спирачките му са отказали. Камионът е помел около трийсет коли, като три от тях са изгоряли напълно. В едната от тях шофьорът е овъглен.

На пътното шосе се е извършвал ремонт. Леките автомобили са били почти спрели, докато изчакат минути да се пусне трафикът. Част от пътниците са били слезли от колите, което ги е спасило от смърт. Патрулите на пътна полиция дали сигнал на тира да намали скоростта, но шофьорът не е реагирал.

Полицията отказва иформация дали сред пострадалите има и български граждани.

#български #ТИР #катастрофа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници