Хиляди без ток в Япония и САЩ заради стихии

Хиляди без ток в Япония и САЩ заради стихии
Тайфун остави без ток хиляди в Япония. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Хиляди домакинства останаха без ток в Япония заради приближаващия тайфун Фанфон. Повече от 22 000 домове са без електричество на южния японски остров Кюшу и архипелага Амами.

Според японските медии, в резултат на стихията, която връхлетя южната част на страната, е пострадал един човек, а друг е в неизвестност. Тайфунът също така разстрои транспортна система в Япония. Отменени са полети, с големи закъснения се движат влаковете. Предупреждения за буря са обявени в седем префектури на страната.

Очаква се в неделя вечер тайфунът да достигне до централната част на Япония. Скоростта на вятъра в епицентъра на бурята достига 45 метра в секунда, а на поривите - над 65 метра в секунда. Вълните, предизвикани от тайфуна, са с височина от 12 метра.

Междувременно, без електричество останаха повече от 250 хил. домове, административни и бизнес сгради в щата Тексас, заради мощни гръмотевични бури. Екипи на Гражданска защита и пожарната премахват клоните, които са се заплели в жиците на електропреносната система. Събират се и части от падналите покриви и се изграждат на нови такива.

Стихиите в южната част на САЩ повалиха десетки дървета, скъсаха електропроводни линии и отнесоха покривите на няколко сгради. Властите в Тексас затвориха няколко училища.

Вчера (3 октомври) следобед силните ветрове отнесоха покрива на "Арлингтън Колидж". При инцидента леко са пострадали двама студенти. На територията на цялата сграда са изпочупени прозорци. Разрушени са и голяма част от общежитията в кампуса. Някои студенти вече събират вещите си и търсят подслон на друго място.

#Япония #САЩ #тайфун #Тексас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници