Кристалина Георгиева стана почетен доктор на Военната академия в София

Кристалина Георгиева стана почетен доктор на Военната академия в София
A A+ A++ A

Кристалина Георгиева – европейски комисар по бюджета и човешките ресурси, беше удостоена с почетното звание „Доктор хонорис кауза” на Военната академия „Г. С. Раковски”.

Академичният съвет на ВУЗ-а удостоява Кристалина Георгиева за заслуги в областта на политиката за сигурност и приноса й за създаване на национални способности за лидерски умения, и експертна поддръжка на централната и местната власт.

Признава се и значимата й роля за усъвършенстване на процеса на обучение и създаване на нови учебни програми във Военната академия в областта на защитата на населението, критичната инфраструктура и хуманитарната помощ.

Решението беше обявено от началника на Военната академия контраадмирал Митко Петев на официална церемония в присъствието на заместник-министъра на отбраната Павел Анастасов, съветника на президента по военна сигурност контраадмирал Георги Фиданов, представители на висши учебни заведения, преподаватели и офицери от академията.

 

#Кристалина Геoргиева #Военна академия "Г. С. Раковски" #звание #Доктор Хонорис Кауза #почетен доктор #европейски комисар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници