От 15-те загинали останаха само обувка, част от кожа и крак

От 15-те загинали останаха само обувка, част от кожа и крак
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Обувка, част от кожа, крак, е всичко, останало от 15-те човека, намирали се в цеха на завода в Горни Лом по време на адския взрив, показва репортаж на ТВ7.

Само по този биологичен материал ще трябва да бъдат разпознати останките на работниците, които загубиха живота си във фабриката за боеприпаси.

На метри от взривените цехове в завод “Миджур” разследващите са намерили останки от три леки автомобила. От тях също може да е излязла искра, която да причини взрив, каза пред БНТ бившият заместник-министър на отбраната Валентин Радев, който е един от първите експерти, влезли на мястото на взрива.

Следователите, които работят на терен обясниха, че на мястото на трагедията все още има много боеприпаси и това означава, че има пряка опасност за експертите, които правят огледа. Те уточниха, че след взрива са останали четири кратера. Ескплозията е била толкова силна, че всичко наоколо е стопено, включително материали като камъни, метал, бетон.

Близките на загиналите все още не са разпитани по чисто хуманни съображения. Показания са снети от пострадалите лица и служителите на безпилотния самолет, който е направил снимките след взрива.

#Горни Лом

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници