Шансовете за живи хора в завода са почти нулеви

Шансовете за живи хора в завода са почти нулеви
Бакалов не вярва да открият живи хора след взрива на завод "Миджур". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов изрази мнение в ефира на бТВ в четвъртък, че шансовете да се открият живи хора след взрива в завод "Миджур" са минимални, почти нулеви.

Той обясни, че към момента след разпити на свидетели и оперативно-издирвателни работи са установени лицата, които са били на работа във фабриката в момента на взрива.

„Безпилотният самолет и роботът влизат вътре, за да се види има ли възможност за някакъв проход до самото място на взрива. След като се върнат, специалистите ще огледат снимките и ще докладват в Кризисния щаб. Оттам нататък вече ще взимаме решения как да проверим дали има живи хора. Трагедията на този етап е много голяма, но ние сме длъжни да направим това и ще го направим“, заяви още министър Бакалов.

От Центъра за спешна медицинска помощ заявиха, че има вероятност някой да потърси помощ, след като стане ясно кои и колко са загиналите при взрива в цеха. Това могат да са родителите на жертвите. Медицинските екипи изчакват да минат 24 часа от последния взрив, който е станал в 21.40 часа в сряда вечер.

Минути след събранието на Кризистния щаб, което се проведе в сградата на кметството на село Горни Лом, пред медиите служебният вътрешен министър коментира, че са направени снимките от самолетите и от тях се вижда, че всичко е разрушено. На въпрос дали ще бъде закрито предприето министър Бакалов и министър Христосков отговориха единодушно, че предприятието след вчера се е самозакрило.

По думите на Христосков в цеха всичко е разрушено и нищо не е останало. Разрушено е обежището, чието предназначение е да укрива хора. На въпрос очакват ли министрите да има оцелели служители от фабриката - те отговориха единодушно, че ще изчакат да бъдат направени всички проверки, да влезе бронирана техника, за да установи ситуацията на място.

#Йордан Бакалов #Миджур #Горни Лом #Йордан Христосков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници