Вложители блокират изборите, ако КТБ не отвори

Вложители блокират изборите, ако КТБ не отвори
Вложителите на КТБ заплашват да блокират предсрочните избори на 5 октомври. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В понеделник вечер вложители в поставената под специален надзор Корпоративна търговска банка се събраха на национален протест пред сградата на Българска народна банка в София. 

Техните искания основно са две. Едното е управителят на БНБ Иван Искров да подаде оставка, а другото им искане е незабавно банката да бъде отворена и оздравена. Протестиращите носеха плакати с призив "Искров да отиде в затвора". 

Поставят срок до 5 октомври, когато са насрочени предсрочните парламентарни избори.

"На 5-ти можем да блокираме Районните избирателни комисии (РИК) или Централната избирателна комисия (ЦИК) и да бламираме изборите. Срокът е 5 октомври. Ако не се отвори КТБ - няма избори!", категорично заяви един от организаторите на протеста.

Хората заплашват, че ще направят протестен палатков лагер.

Междувременно, държавата се застрахова за всички възможни сценарии за съдбата на Корпоративна търговска банка. В най-лошият вариант, финансисти изчисляват, че национализирането на трезора може да струва над 6 милиарда лева.

Припомняме, че в понеделник финансовият министър Румен Порожанов заяви, че оценката на КТБ трябва да приключи в началото на октомври. 

#КТБ #протест #БНБ #Румен Порожанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници