„Ер Франс” спира стачката, "Луфтханза" - започва

„Ер Франс” спира стачката, "Луфтханза" - започва
„Ер Франс” ще се върне към нормалния график на полетите не по-рано от вторник, "Луфтханза" - започва стачка. Снимка: ЕРА/БГНЕС
A A+ A++ A

„Ер Франс” ще се върне към нормалния график на полетите не по-рано от вторник, след края на протеста на пилотите. Междувременно германският синдикат на авиаторите обяви стачка от 30 септември, предадоха световните агенции.

„Връщането към нормален график /на „Ер Франс”/ ще се случи постепенно и ще започне от вторник, заради операционни и регламентни ограничения”, се казва още в текста.
В него се подчертава, че заради продължителния престой на самолетите, предизвикан от стачката, трябва да бъдат извършени задължителни проверки на техническото състояние.

Стачката в "Луфтханза" ще бъде 15-часова, в по полетите на далечни разстояния, заминаващи от летище Франкфурт.

"Пилотите на „Луфтханза“ ще спрат работа на 30 септември от 08:00 ч. до 23:00 ч. местно време по полетите на дълги разстояния, изпълнявани от самолети Airbus A380, Boeing B747, Airbus A330 и Airbus A340, и няма да извършват никакви полети, заминаващи от Франкфуртското летище", според съобщението.

Синдикатът настоява пилотите да продължат да излизат в пенсия на 55 години и да получават 60% от заплатата си, докато не започне пенсионното плащане от държавата. Авиокомпанията иска да намали тези плащания.

#"Луфтханза" #Франкфурт #Авиокомпанията

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници