Костов: По наше време убийствата бяха три

Костов: По наше време убийствата бяха три
Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Само три са били поръчковите убийства по време на управлението на Иван Костов, каза самият той в отговор на призива на вътрешния министър Цветан Цветанов към него да каже колко са убийствата, извършени през този период.

„По наше време умишлените убийства бяха три, като едното беше извън страната – на Поли Пантев“, каза лидерът на ДСБ и председател на временната анкетна комисия, разследваща случая „Мирослава“, Иван Костов.

„Силно съм притеснен от това, което се е случило в Перник, и от тези закононарушения, защото става опасно, защото всички ние можем да бъдем жертва на полицейско насилие, което може да бъде покрито политически“, коментира Иван Костов относно случая „Мирослава“.

„Има силни разминавания по случая с убийството на Мирослава от Перник. Нямало е аларма в апартамента на Стойчо Стоев. Важно е да стане ясно дали Стоев е бил сътрудник на МВР, защото в момента няма мотиви защо се е самоубил“, посочи той.

„Срещнахме се с прокурорите, с роднините, с премиера по тази тема“, отбеляза Костов и добави, че има неща, които са „крайно смущаващи“.

Според него има политическа защита върху нарушаването на закона от страна на органите на реда.

„Поискахме от премиера да бъде представена тази защита. Той обеща, че ако има такива нарушения, ще има санкции“, обясни Костов.

#министър на вътрешните работи #Цветан Цветанов #убийства #лидер на ДСБ #Костов #Иван Костов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници