Цветана Пиронкова започна с победа на China Open

Цветана Пиронкова започна с победа на China Open
Пиронкова, снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Цветана Пиронкова постигна обрат и спечели първия си мач срещу американката Никол Гибс с резултат 4:6,6:2,7:5 на  Откритото първенство на Китай - China Open с общ награден фонд то 5 427 000 долара.

След като загуби първия сет с 4-6 Цвети, спечели втория с 6-2 и изравни резултата в мача. В третия решителен сет тя бе на две точки от спечелването на първия си мач при 5:4 и 30:0, при сервис на Гибс. Американката обаче успя да си вземе сервиса и изравни резултата за 5:5. В следващия гейм Цвети бе безапелационна и спечели подаването си на нула и поведе с 6:5.

Последваха два брейка за Цвети до 30:0 при сервис на американката, 30:15, отново брейк и първи мачбол за пловдивчанката, 40-30, втори мачбол за Цвети.

В следващия кръг българката, която беше четвърта поставена в квалификациите и шампионка от Сидни, ще се изправи срещу Айла Томлянович от Хърватия (под номер 68 в света), която преодоля Сорана Кръстя от Румъния с 6:4,6:4. Това ще бъде първо балканско дерби за Цвети и деветнадесетгодишната Айла

#победа #тенис #Пиронкова #China Open #Китай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници