Георги Лозанов: Битката е между малките партии

Георги Лозанов: Битката е между малките партии
A A+ A++ A

Свидетели сме на различна кампания от всички досегашни, смята медийният експерт Георги Лозанов. От една страна тя е вяла и скучна. От друга - отдолу като че ли има голямо напрежение.

Отношенията между политическите сили са изключително изострени още преди европейските избори, каза пред ТВ 7 Лозанов. Крайно неясна е ситуацията в бъдещия парламент и това ги прави внимателни.

Битката е между малките партии, посочи експертът. За големите сондажите дават в някакви пропорции ясна картина по отношение на участието им в 43-то Народно събрание. Но за малките - тези, които в прогнозите събират подкрепа от 0 до 4 процента, има много неизвестни и борбата за всеки глас е от решаващо значение.

Ново за сегашната предизборна кампания е оставането на основните претенденти на втора линия, посочи още Георги Лозанов. Кампанията се води от периферни играчи - анализатори, социолози. Самите кандидати за депутати не се явяват често и оставят някой друг да защити техните интереси.

По обсъжданата в последните дни тема за участието на деца в предизборните клипове експертът е категоричен, че това е нарушение и ще се санкционира.

Търси се въздействие, като се дърпа тънка струна, обясни Лозанов. А когато е въведен и национален символ, съчетанието между двете действа по-бързо. Но всички тези случаи на предизборна пропаганда, освен че са популизъм, са и нарушение и ще бъдат санкционирани, обобщи Георги Лозанов.

#избори #кампания #Георги Лозанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници