Samsung продължава да доставя 40% от процесорите A8 за iPhone 6 и iPhone 6 Plus

Samsung продължава да доставя 40% от процесорите A8 за iPhone 6 и iPhone 6 Plus
A A+ A++ A

В последните години Apple всячески се опитва да се откъсне от зависимостта си от Samsung за доставка на компоненти за своите смартфони. Въпреки това компанията от Купертино очевидно не е успяла изцяло да скъса връзката с корейския гигант. Според IHS Samsung продължава да доставя около 40% от процесорите A8, които се използват в шестата серия на iPhone.

От компанията са направили и анализ на разходите по производството на новите модели. Според него iPhone 6 струва на Apple между 200 и 247 долара, докато Plus версията излиза между 216 и 263 долара. В тези цени, естествено, не са включени разходите по разработката на моделите, както и маркетинговите бюджети.

Според IHS най-скъпият компонент в двата нови модела е дисплеят, който струва между 45 и 52.50 долара. Доставчици на дисплеите са LG Display и Japan Display. За сравнение: дисплеят на миналогодишния iPhone 5s струваше 41 долара. Повишение на разходите има и при процесорите. А8 излиза на Apple по 20 долара, докато миналогодишният A7 е струвал по 13 долара.

http://appleinsider.com/articles/14/09/23/samsung-still-reportedly-supplying-40-of-apple-a8-chips-for-iphone-6-6-plus

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници