"Мтел" пуска сателитна телевизия с над 150 канала

"Мтел" пуска сателитна телевизия с над 150 канала
A A+ A++ A

Точно преди година писахме, че Telekom Austria Group е въвела в експлоатация нова white label B2B (business2business) сателитна платформа за DTH (direct2home) доставка на съдържание през сателит EUTELSAT 16A, която ще предлага на компании и оператори от страните от Централна и Източна Европа. Тогава предположихме, че не е далеч времето и "Мтел" да използва платформата, за да пусне свое сателитно предложение.

Оказа се, че за осъществяването на това е била нужна година, тъй като компанията официално представи новото си предложение и обяви, че предлагането му започва от днес във всички магазини на "Мтел" и партньорската мрежа. За прием на сигнала ще се използва сателитна чиния с диаметър 80 см, конвертор за два сателита (Eutelsat и Hotbird) и приемник на корейската компания Kaon. Оборудването ще е безплатно при сключване на 1- или 2-годишен договор за услугата, а при безсрочен договор ще може да се закупи от компанията. Изпращането на сигнала към небето ще става през телепорта на Telekom Austria в Афленц, Австрийските Алпи.

Големият плюс на подобно DTH (direct to home) решение е осигуряването на национално покритие - подобни са услугите на Bulsatcom и на VIVACOM. Освен това не е задължително клиентите на услугата да се намират в България, тъй като сигналът може да се приема и на други места в Европа, където имат обхват въпросните сателити. Компанията предлага над 150 канала, от които 20 с HD качество, които ще са разделени в 3 пакета.

Икономичният е на цена 11,90 лв. (9,90 лв. за абонати на "Мтел") и ще предложи 50 стандартни и 5 HD канала. За 16,90 лв. (13,90 лв. за абонати на оператора) каналите със стандартно качество са над 55, а тези с HD качество са 10. Разширеният пакет е с над 70 канала със стандартна резолюция и 20 HD. Всички пакети имат достъп и до над 100 свободни канала от другия сателит. За абонатите ще има и 3-месечен безплатен достъп до HBO, Cinemax и услугата HBO GO.

Инсталацията е безплатна и ще се осигурява от 48 фирми подизпълнители на територията на цялата страна, а времето за монтаж ще е до 5 дни. Заедно с това компанията предлага възможност за закупуване на 32" телевизор Sony и игрова конзола PlayStation 4 на разсрочено плащане с равни месечни такси. Сред допълнителните функции са електронен програмен справочник, запис на предавания върху USB носител, възпроизвеждане на видео и снимки, родителски контрол и настройка на дистанционното на цифровия приемник, така че да се ползва и за контрол на телевизора.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници