Продажбите на BlackBerry Passport започнаха

Продажбите на BlackBerry Passport започнаха
A A+ A++ A

BlackBerry официално разкри всички подробности за смартфон BlackBerry Passport и обяви, че продажбите му са започнали чрез местни оператори в различни части на света и онлайн на адрес ShopBlackBerry.com и в онлайн магазина на Amazon. В Щатите смартфона струва 599 долара, но в Европа цената е 649 евро - за толкова се продава във Франция и Германия.

Устройството с необичайна форма е с размери 128 x 90.3 x 9.3 мм при тегло 194,4 грама и предлага чипсет Qualcomm Snapdragon 800 с честота 2.2GHz, 3GB LPDDR3 800MHz RAM, 32GB вградена памет, MicroSD слот и 4.5" LCD дисплей с резолюция 1440 x 1440 пиксела (пикселна гъстота от 453 ppi), който е оптимизиран за разглеждане и създаване на съдържание. Основната камера е 13МР с автофокус и оптична стабилизация, а батерията е с капацитет 3450 mAh.

На разположение е хардуерна QWERTY клавиатура, за която компанията твърди, че е по-бърза и надеждна от софтуерните. Клавиатурата е снабдена със сензорни възможности, които дават възможност за превъртане на съдържанието върху екрана, избор на предложени думи или изтриване на такива чрез жестове. Операционната система е BlackBerry OS 10.3 с поддръжка за приложенията от Amazon App Store.

С телефона дебютират гласовия асистент BlackBerry Assistant и функцията BlackBerry Blend, която дава възможност за достъп до съобщенията и съдържанието в телефона през компютър или таблет. Поддържат се Mac OS X 10.7 +, Windows 7+ и Android 4.4+ през мобилна, USB или Wi-Fi връзка. Компанията обещава скоро функцията да е достъпна и за други таблети, а междувременно софтуера е достъпен за изтегляне през www.BlackBerry.com/Blend, App Store и Google Play Store.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници